Information om skadade spelare i Premier League

Att fotbollslagen i stort sett aldrig kan räkna med att vara helt kompletta som lag är ingen nyhet. Skador kommer och går mellan spelare, vilket innebär att truppen under olika skeden i säsongen är starkare eller svagare. Flera av topplagen i Premier League har haft problem med skadade spelare i början av säsongen. Låt oss gå in lite närmare på ämnet.

Ovissa skador

En typ av skador som spontant kanske inte innebär någon större risk för spelaren är exempelvis det Manchester Citys ukrainske spelare Alexander Zinchenko råkade ut för. Han blev kort och gott armbågad av sin egna lagkamrat, Fernandinho, vilket resulterade i ett brutet näsben. Såklart ingen allvarlig skada i den mening att Zinchenko blir borta länge men samtidigt ovisst när han är tillbaka i spel.

Korsbandet – den värre typen av fotbollsskada

En kroppsdel som tar mycket stryk i fotboll är korsbandet och det är en tämligen vanlig kroppsdel att skada. Vilken exakt typ av skada det rör sig om är avgörande för hur pass allvarligt läget är för spelaren. Ett exempel från denna säsong är Chelsea som blev en man mindre i truppen när Marco Van Ginkel drog på sig en svår korsbandsskada. Han blir borta fram till våren 2019.

Muskelskador

Under säsongen drabbas generellt sett alltid ett antal spelare i Premier Leagues trupper av olika typer av muskelskador. De flesta av dessa brukar lätt kunna behandlas och spelaren är då tillbaka i spel efter bara några dagars vila. Den bakre lårmuskeln är bland annat en känslig zon när det kommer till denna typ av skada och tenderar att vara den muskel som innebär lite längre samt allvarligare skadeperiod för spelare. I Premier League finns det i skrivande stund ett större antal spelare som är borta från spel på grund av muskelskador. Ett exempel från topplagen är Manchester Citys Sergio Agüero som nyligen blev skadad. Rapporterna säger att hans skada ses över ”dag för dag”, vilket innebär att han snart är tillbaka i spel. Svenska Manchester United-spelaren Victor Nilsson-Lindelöf är muskelskadad och förväntas vara tillbaka i slutet av december.